Skip to content
integraatio

Mitä integraatiot ovat?

Integraatioilla tarkoitetaan ohjelmistomaailmassa ohjelmaa, joka kopioi tietoja järjestelmästä toiseen. Eniten integraatioista hyötyvät yritykset, joilla on monia eri järjestelmiä käytössä ja tarve saada nämä järjestelmät jakamaan tietoja toistensa kanssa.
integraatioalusta

Milloin integraatioita tarvitaan?

Järjestelmäintegraatioita kannattaa harkita, jos haluat saada automaattisesti tietoja vaikkapa tuotannon etenemisestä suoraan ERP:hen. Tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi, kun tehtaassa on valmistunut jokin koneen osa. Automaatio kirjaa osan valmistumisajankohdan ja tapahtumasta menee suoraan tieto ERP:hen. Näin saadaan tieto tilauksen valmistumisesta nopeasti ja saumattomasti.
järjestelmäintegraatio

Kenelle järjestelmäintegraatiot sopivat?

Eniten hyötyä järjestelmäintegraatiosta on niissä tapauksissa, kun siirrettävää tietoa on paljon. Jos tarve tietojen siirtymiselle ei ole akuuttia voi tietomassojen siirron tarvittaessa toteuttaa niin, että päivitykset ohjelmistoihin tapahtuvat työajan ulkopuolella.

Mitä hyötyjä integraatioista on?

Nopeus

  • Integraation avulla tiedot on mahdollista päivittää useisiin järjestelmiin nopeasti ja varmasti. Rinnakkaiset ja peräkkäiset prosessit pääsevät etenemään ilman viivytyksiä.

Yhden sovelluksen taktiikka

  • Jos samaa tietoa säilytetään ja muokataan useassa järjestelmässä, tiedot eivät pysy ajan tasalla. Järjestelmäintegraation avulla tietojen ylläpito tehdään yhdessä sovelluksessa, josta muutokset välitetään automaattisesti muihin sovelluksiin.

Luotettavuus

  • Tietojen oikeellisuus on tärkeää luottamuksen kannalta. Automaattisesti siirretyissä tiedoissa ei esiinny näppäilyvirheitä tai väärään kohtaan kopioitua tietoa.

Paremmat johtopäätökset

  • Jos kokonaisuuden näkeminen vaatii monien sovellusten käyttämistä ja tietojen hakemista, ovat tiedot siiloissa. Päätöksenteko on hidasta ja hankalaa, ja lisäksi virheellisten päätelmien mahdollisuus on olemassa.

Mietitkö, helpottaisiko ohjelmistointegraatiot sinun työtäsi?

Sinulla ei tarvitse olla vasta kuin ajatus siitä, mitä haluaisit parantaa. Me autamme löytämään toimivimman ratkaisun tarpeisiisi.

Varaa demo, niin aloitetaan ratkaisun etsiminen!

Asiakastarinat

Tutustu referensseihimme

Chemigate

Chemigaten talousraportointiin tuli hiljattain tarpeita muutoksille, kun uusien tytäryhtiöiden talousluvut haluttiin osaksi koko konsernin raportointia.
Lue miten onnistuimme

Jämsän kaupunki

Robotiikka vähensi manuaalista työtä jopa 90% Jämsän kaupungin sotelaskutuksessa.
Lue miten onnistuimme