Skip to content

Millaisia tehtäviä RPA:lla voi korvata?

Ohjelmistorobotiikalla voidaan tehdä monenlaisia toimintoja. Tässä muutama esimerkki, mihin RPA:ta yleisimmin käytetään.

rpa

Tilausten käsittely

Ohjelmistorobotiikka sopii erinomaisesti esimerkiksi erilaisten tilausten käsittelyyn. Jos sähköpostiin tullut PDF-tilaus pitää tallentaa käsipelillä tilausjärjestelmään, hoitaa ohjelmistorobotti sen nopeammin ja tarkemmin kuin ihminen. Kun tilaukset käsitellään automaattisesti, virheiden määrä vähenee ja hinnoittelu tapahtuu aina viimeisimpien hinnastojen mukaan. Tämän lisäksi asiakastyytyväisyys paranee, koska nopeampi käsittely vähentää odotusaikoja. Reaaliaikaisen raportoinnin avulla syntyy selkeä kokonaiskuva koko tilausprosessista, mikä helpottaa ja nopeuttaa ongelmatilanteisiin puuttumista.
ohjelmistorobotiikka

Laskutus ohjelmistorobotiikalla

Myöskin erilaisten laskujen muodostaminen onnistuu ohjelmistoroboteilta sujuvasti. Ohjelmistorobotti voi kerätä laskuaineistoa eri järjestelmistä, ryhmitellä tiedot ja tehdä oikeanlaiset laskut asiakkaalle lähetettäväksi. Tämä on hyödyllistä tilanteissa, joissa laskun muodostusta varten on yhdistettävä tietoja monesta eri järjestelmästä kuten asiakasrekisteristä, työntekijöiden tuntikirjanpidosta ja/tai laskutusjärjestelmästä. Myöskin erilaisten laskujen muodostaminen onnistuu ohjelmistorobotiikalla sujuvasti. Ohjelmistorobotti voi kerätä laskuaineistoa eri järjestelmistä, kuten laskutusjärjestelmästä, työntekijöiden tuntikirjanpidosta ja/tai asiakasreksiteristä. Tämän jälkeen robotti ryhmittelee tiedot ja tekee oikeanlaiset laskut asiakkaalle lähetettäväksi.
ai

Kirjaukset useaan eri järjestelmään

Ohjelmistorobotiikan avulla voi vähentää työntekijöiden kirjaustaakka. Jos käytössä on järjestelmiä, joista löytyy samoja tietoja voidaan tiedonkirjaus järjestelmiin yhdistää ohjelmistorobotilla. Esimerkiksi joissakin tilanteissa on laskutusta varten työntekijöiden kirjattava tehdyt työtunnit sekä työnantajan että asiakasyrityksen järjestelmiin. Tällaisissa tilanteissa tulee väistämättä tuplatyötä ja inhimillisten virheiden mahdollisuus on suuri, jos ei muistakaan täydentää tunteja toiseen järjestelmään. Ohjelmistorobotin voi opettaa tekemään kirjaukset automaattisesti toiseen järjestelmään, jolloin päästään turhauttavasta tuplatyöstä.

Tekoälyn hyödyntäminen

Miten monimutkaisia tehtäviä ohjelmistorobotille voi kouluttaa?

Tekoälyn hyödyntäminen ohjelmistoroboteissa mahdollistaa sen, että ohjelmistorobotti voi toimia hyvinkin itsenäisesti tehtäviä suorittaessaan. Tekoälyä hyödyntävä ohjelmistorobotti ymmärtää myös epämuodollista tekstiä, jolloin asiakkaan itse lisäämä, epämuodolliset tekstit vaikkapa väritoiveista voidaan ottaa huomioon tilausta kirjatessa.

Mitä hyötyjä ohjelmistorobotiikasta on?

Ohjelmistorobotiikan suurimmat hyödyt ovat siinä, että se vapauttaa työntekijöiden resursseja ajatustyölle yksinkertaisina toistuvien työtehtävien sijaan.

Muita hyötyjä ohelmistorobotiikasta on esimerkiksi:

  • Ajan säästäminen
  • Vasteaikojen lyhentäminen
  • Virheiden välttäminen
  • Ohjelmistojen käytettävyyden parantaminen

Lisäksi ohjelmistorobotiikasta voi hakea apua seuraavissa tilanteissa:

  • Lisäaikaa vanhentuneille järjestelmille
  • Itsepalvelun lisääminen
  • Monimutkaisten prosessien helpottaminen

Mietitkö, helpottaisiko ohjelmistorobotiikka sinun työtäsi?

Sinulla ei tarvitse olla vasta kuin ajatus siitä, mitä haluaisit muuttaa. Me autamme löytämään toimivimman ratkaisun tarpeisiisi.

Varaa demo, niin aloitetaan ratkaisun etsiminen!

Asiakastarinat

Tutustu referensseihimme

Chemigate

Chemigaten talousraportointiin tuli hiljattain tarpeita muutoksille, kun uusien tytäryhtiöiden talousluvut haluttiin osaksi koko konsernin raportointia.
Lue miten onnistuimme

Jämsän kaupunki

Robotiikka vähensi manuaalista työtä jopa 90% Jämsän kaupungin sotelaskutuksessa.
Lue miten onnistuimme